Kontakta oss: info@sjoboflyg.se

Flyg med oss

Åk med på en flygtur med Sjöbo Flygklubb

Sjöbo Flygklubb erbjuder flygturer där du och vänner får möjlighet att få komma upp i luften och uppleva friheten att flyga själva!

Vi har ett antal olika rutter som du kan välja mellan, ett par pärlor i Skåne som måste upplevas helt enkelt. Givetvis flyger vi även rutter som du själv föreslår. Du kan läsa mer om våra olika alternativ längre ner.

Alla flygningar genomförs av utvalda piloter i flygklubben där vi ställer högre krav än vad myndigheten föreskriver. Introduktionsflygning är ej kommersiellt flyg, utan tillåts av regelverket som ett sätt att låta allmänheten åka med på en provtur. Start och landning måste ske på Sjöbo-Sövde flygplats. Flygningarna görs främst i vår nya Cessna 172S och kostar 2800kr/h.

Boka en flygning

Kontakta oss via e-post presentkort@sjoboflyg.se eller via Facebook för att boka din flygning, glöm inte att meddela vart du vill flyga, när du vill flyga och hur många ni är. En av våra piloter kommer därefter att återkoppla till dig och tillsammans bestämmer ni upplägget och dag.

Dagen innan flygningen kommer piloten att kontakta dig för att bekräfta att flygningen blir av beroende på vädret.

När det är dags för flygning så möts ni upp vid flygklubben. Innan flygning gör ni en gemensam briefing och genomgång av säkerhetsföreskrifterna. Betalning görs med kort (VISA, Mastercard, AMEX). Under flygningen så garanterar vi en fantastisk utsikt och berättar gärna om flygningens grundprinciper.

Flygningarna genomförs tillsammans med certifierade piloter (PPL), men som saknar flyglärarbehörighet. Vid våra Spaka-själv evenemang flyger du med en flyglärare och får därför själv ta över roderna och styra flygplanet.

Rutt: Cityflygning

Vi startar på Sövde och sätter kurs nordväst mot Lund, ett bra siktmärke är det nya IDEON huset som syns tydligt från flygplanet. Från Lund fortsätter vi västerut mot Lomma och följer kustlinjen söderut mot Malmö, där vi kanske göra några svängar innan vi fortsätter mot näset. Runt Höllviken sätter vi kurs österut och passerar Smygehamn och Ystad, för att slutligen svänga norrut mot Sövde och landning.

Flygtid ca 1h.


Rutt: Ystad och Österlen

Efter start från Sövde sätter vi kurs mot Sankt Olof och Stenshuvud och täcker in norra delen av Österlen. Från Stenshuvud flyger vi längs kusten mot Simrishamn, därefter vidare mot Sandhammaren via Glimminge hus. Från Sandhammaren kan vi fortsätta via kusten mot Ystad, alternativt svänger vi norrut mot Tomelilla och tar inlandsvägen tillbaka mot Sövde.

Flygtid ca 1h.


Rutt: För den blivande eleven

Är du nyfiken på att bli pilot men vill prova på att åka med innan du bestämmer dig för att boka in en flyglärare? Då är detta något för dig. Vi startar från Sövde och svänger direkt efter start mot Malmö via Lund, hela tiden i kontakt med flygledningen. Från Malmö går vi in till Sturup för att görs en studs-och-gå för att därefter lämna österut tillbaka mot Sövde. Innan flygningen så berättar piloten om planeringen och genomförandet av flygningen.

Flygtid ca 1h.

Regelverket

Introduktionsflygningar är tillåtna enligt EASA flygregelverk. Innan flygningen sker en briefing där piloten registrerar dig som passagerare, eventuellt genomförs en invägning för att beräkna max startvikt, samt att piloten går igenom grundläggande säkerhet i flygplanet. Under flygningen tillåts du att känna på hur det är att vara med i rodren medan piloten flyger. Om du är intresserad av att sitta vid rodren under större delen av flygningen rekommenderar vi att du kontaktar oss för att boka en Spaka-själv flygning med vår flyglärare.

 

Externa länkar

myWebLog - www.myweblog.se
Drifthandbok - flygplats.sjoboflyg.se
ESMI Väder - vader.sjoboflyg.se
Facebook - facebook.com/sjoboflygklubb
KSAK GillaFlyg - gillaflyg.se
Sjöbo Flygklubb
Telefon: 0416 - 160 51
Website: http://www.sjoboflyg.se
Email: info@sjoboflyg.se
OrgNr: 848000-5514
Bankgiro: 872-6796